fbpx
Home > Без категория > Изложба в Семинарията: Творбите на семинаристите от курсовете по иконопис и дърворезба бяха изложени на показ

Осем ученици от Семинарията бяха отличени с грамота за успешно преминаване през курсовете по иконопис и дърворезба за учебната 2020-2021 година.

На 22 юни т.г. в залата по иконопис на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ се състоя изложба на икони и дърворезба, напаравени от учениците на духовната ни школа. Изложбата бе открита от ректора на Семинарията архимандрит Пахомий. Изложените произведения са плод на едногодишното обучение в курса по иконопис, проведен от Елеонора Караиванска (иконописец и стенописец) и дърворезбаря Николай Иванов.

Традиционните вече курсове по иконопис и дърворезба са безплатни за възпитаниците на Семинарията и имат за цел да ги обогатят с познания в областта на християнското изкуство,  във възпитаване на добрия вкус и правилното разбиране на свещените образи в Православието,  а също и да им дадат възможност за придобиване на практически умения за изработване на традиционните византийски икони.

Архимандрит Пахомий поздрави семинаристите за труда им и техния последователен и неотклонен стремеж да се усъвършенстват по време на едногодишния курс. Той отбеляза, че въпреки трудностите причинени от Ковид-19-пандемията и дистанционното обучение, учениците са успели да усвоят много знания и да постигнат задоволителни и нагледни резултати. Той припомни на учениците, за делото на Седмия вселенски събор, както и че в древност мнозина християни са пострадали, защото са защитавали изобразяването и почитането на иконата.

Осем ученици от Семинарията бяха отличени с грамота за успешно приключване  на курсовете по иконопис и дърворезба за учебната 2020-2021 година.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function eregi_replace() in /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php:315 Stack trace: #0 [internal function]: LinkIndication->ParseLinks(Array) #1 /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php(115): preg_replace_callback('/<a (.*?)(href=...', Array, '\n\n<!DOCTYPE htm...') #2 [internal function]: LinkIndication->LinkIndicationMain('\n\n<!DOCTYPE htm...', 9) #3 /home/beeconti/public_html/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #4 /home/beeconti/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/beeconti/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/beeconti/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/beeconti/public_html/wp-includes/load.php(1124): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php on line 315