fbpx
Home > Без категория > На 4 май 2022, Браницкият епископ Пахомий ще изнесе беседа в енорийския център на храм „Св. св. Кирил и Методий“за „Християнски живот в общност“

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит на 4 май 2022 г. столичният храм „Св. св. Кирил и Методий“ (на Женския пазар) за пореден път възстановява своя цикъл от открити православни беседи. В чест на Христовото Възкресение и победата на Живота скъп гост в Енорийския ни духовно-просветен център ще бъде Негово Преосвещенство Браницкият епископ Пахомий (Лозанов), ректор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

След прекратяване на паузата, наложена заради епидемичната обстановка в страната, ще имаме възможност да се насладим на епископската беседа на тема: ХРИСТИЯНСКИ ЖИВОТ В ОБЩНОСТ.

Тя ще засегне въпросите за общностния характер на православния начин на живот в различните му форми и измерения – монашество, семейство, енория, Църква. Във време на отчуждение и дезинтеграция в обществото, Църквата неподправено изявява своята същност на Тяло Христово, което приобщава в себе си всекиго, който обича Бога и Му се доверява. Църквата като дом, като кораб на спасение, като среда на тайнствено-благодатно и социално общение ни съчетава с Христа и едни с други. Въпросът за тази уникална реалност и начин на духовно общуване и единение остава все така съществен за всяко поколение християни. Примерът на Църквата и нейният живот в общност е и силен знак пред съвременния секуларизиран и променлив свят за това къде се пазят устойчивите и неизменни ценности на човечността и любовта, на истинската солидарност и братство.

Заповядайте на 4 май (сряда) 2022 г. в Енорийската ни лекционна зала.

Начало: 18:30 ч.

 храм „Св. св. Кирил и Методий“

ул. „Г. Вашингтон“ № 47

Енорийски център, ет. 1

гр. София

Източник: bg-patriarshia.bg


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function eregi_replace() in /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php:315 Stack trace: #0 [internal function]: LinkIndication->ParseLinks(Array) #1 /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php(115): preg_replace_callback('/<a (.*?)(href=...', Array, '\n\n<!DOCTYPE htm...') #2 [internal function]: LinkIndication->LinkIndicationMain('\n\n<!DOCTYPE htm...', 9) #3 /home/beeconti/public_html/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #4 /home/beeconti/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/beeconti/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/beeconti/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/beeconti/public_html/wp-includes/load.php(1124): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php on line 315