Home > Без категория > Черноморска ваканция за учениците от Семинарията

 

Учениците от осми, девети, десети и единадесети клас бяха на шестдневна морска почивка в гр. Обзор. Разходите по пътуването, нощуването и храната бяха осигурени от г-н Марио Захаринов, собственик на четиризвездния хотел Казабланка.  

На 6 юни 2023 г., учениците, заедно с класните си ръководители и възпитателите заминаха за гр. Обзор.  В приятно прекараното време дните минаваха бързо – в плаж, плуване, забавни игри с аниматорите и други занимания.

На 9 юни 2023 г., семинаристите направиха импровизиран концерт на сцената на хотел Казабланка, с който поздравиха Негово Преосвещенство Браницкия епископ Пахомий, ректор на Семинарията  и гостите на хотела. На концерта бяха изпълнени църковни песнопения, народни песни и китки, както и други песни по избор.

На следващият ден се състоя футболна среща между отборите на преподавателите и семинаристите. През цялото време на футболната среща резултатът беше в полза на учениците. По време на мача г-н Калин Кирилов удари топката със силно воле и тя беше отнесена от реката. Тълкувателното решение на учителите е, че футболната среща следва да се преиграе и резултатaтът остава нерешен, въпреки трите гола разлика в полза на учениците.

Всяка сутрин семинаристи заедно с преподавателя по музика г-н Калин Кирилов посещаваха храма на гр. Обзор – „Св. Йоан Предтеча“ за утринното богослужение.

В неделя по покана на иконом  Йордан Стойков учениците пяха на утринното богослужение и св. Литургия на два клира под диригентството на Йоан-Петър Павлов от 11 кл. на десния клир и Иван Александров от 10 кл. на левия.

Част от семинаристите посетиха музея в гр. Бяла, който представлява общински културен институт, включващ в структурата си пет отдела – художествен, природен, археологически, нумизматичен и етнографски.

За втора поредна години семинаристите имаха възможност да отидат и се насладят  на морски отдих в хотел Казабланка в гр. Обзор. Време, което остава  с прекрасни мигове и спомени за цял живот.

Ръководството, учениците и преподавателите изказват благодарността си към семейство Захаринови, които щедро поеха разноските и направиха възможна тази почивка.