Home > Без категория > РОЖДЕСТВЕНСКИ КОНЦЕРТ В СЕМИНАРИЯТА (ВИДЕО)

По установена традиция всяка година семинаристите подготвят празничен концерт по случай Рождеството на нашия Спасител Господ Иисус Христос.

На тазгодишния концерт, който се проведе на 19 декември учениците представиха богата музикална програма с църковни песнопения и популярни рождественски песни. Сред изпълнените произведения имаше и авторски песни, както и стихотворения и музикални композиции. Водещи на концерта бяха Божидар Йовински от 12 клас и Марио Стоименов от 11 кл.

Ръководители и диригенти на изпълнителите бяха йеромонах Мелетий,  г-н Калин Кирилов и г-жа Мария Топалова, която води група за фолклорни песни като извънкласна дейност в Семинарията.

Гости на събитието бяха Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, училищното ръководство, преподавателите, служители и много приятели на Семинарията, както близки и роднини на семинаристите.


Концертът завърши с поздравително слово на Негово Високопреподобие Архимандрит Пахомий и благословение от Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод.