Home > Без категория > Учениците от XII клас на Софийската духовна семинарията пяха на неделното богослужение в семинарския храм „Св. Йоан Рилски“

Със заповед РД-01-20 от 15.01.2021 г. на Министъра на здравеопазването беше възстановено присъственото обучение за учениците от VIII и XII клас в гимназиален етап. Семинаристите от съответните класове започнаха своето обучение на 4 февруари. Възможността за провеждане на реална богослужебна практика беше посрещната с радост от тях. Те се върнаха към обичайния си ритъм на посещение на всекидневните сутрешни и вечерни богослужения, както и тези в неделните дни.

На днешния ден, Неделя 16 подир Петдесетница за Талантите, възкресното богослужение бе отслужено от Ректора на Семинарията архимандрит Пахомий в съслужение със заместник ректора йеромонах Мелетий и дякон Слави Спасов. Завършващият випуск на Семинаристите от  дванадесети клас изпълни песнопенията от утринната и св. Литургия под ръководството на г-н Тодор Костов, преподавател по богослужебна практика.

Снимки: Християн Паскалев, 10 кл.