Home > Без категория > Ученици от Семинарията бяха на море по национална програма „Отново Заедно“ на МОН

С благословението на Ректора на Семинарията архимандрит Пахомийи и с решение на Педагогическия съвет, Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ кандидатства по Националната програма “Отново Заедно“ и спечели проект за екскурзия в гр. Поморие. Заминаха  10 ученици, придружени от двама възпитатели. 

Целта на Ръководството за участие в програмата бе учениците да са отново заедно, за да компенсират загубеното време по време на дистанционното обучение, да общуват и посетят заедно места, свързани с древни исторически забележителности и да научат повече за историята, културата, отношенията, икономическите и пазарни връзки на древните градове Поморие, Несебър, Бургас, както и да разгледат о-в Св. Анастасия, където е имало древен манастир.

Екскурзията бе изпълнена с приятни преживявания и нови впечатления. Ето как Йоан-Петър Павлов от 9 клас описва посещението: „След пристигането ни в хотела, се отправихме към Поморийския манастир „Св. Георги“, където изпяхме тропара и кондака, на нашия покровител св. Йоан Рилски, заедно с тропара на покровителя на манастира св. Георги. След разходка из комплекса на манастира, се върнахме в хотела. На третия ден от нашата почивка посетихме аквапарк, намиращ се в Слънчев бряг, където много се забавлявахме. По пътя за аквапарка имахме екскурзовод, който ни запозна със солниците и забележителностите около Поморие. На петия ден посетихме остров Св. Анастасия и разгледахме целия комплекс на манастира. В храма изпяхме няколко тропара и посетихме музея. През всички дни се къпахме в морето и се радвахме на хубавото време и добрите условия на хотела. На 31-ви юли потеглихме обратно към София. Надяваме се и през следващата учебна година да имаме такава хубава екскурзия.“