fbpx
Home > Без категория > Епископ Герасим отслужи вечерня за празника на преп. Йоан Рилски в Софийската Семинария

На 18 октомври в навечерието на патронния празник – деня на св. Йоан Рилски, в храма на Софийската духовна семинария бе отслужена тържествена вечерня с петохлебие, на която присъстваха семинаристи, преподаватели, родители и гости. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит службата бе предстоявана от Мелнишкия епископ Герасим, гл. Секретар на Св. Синод, в съслужение с ректора на семинарията архимандрит Пахомий, заместник-ректора йеромонах Мелетий,  свещеник Козма Поповски, ефимерий и дякон Слави Спасов.

По традиция на този ден в Семинарията се постригват за „четци и певци” ученици от VIII  клас. С радост и вълнение възпитаниците бяха въведени в първата степен на църковнослужението от Мелнишкия епископ Герасим. Благословението бе прието  от всички с надеждата, че възпитаниците на семинарията ще възрастват в учението и в своята служба на Бога и Църквата.
В края на  вечернята епископ Герасим, каза че този момент е особено тържествен и радостен за всички, които почитаме паметта на преп. Йоан Рилски, защото неговото дело се утвърждава всеки ден и пример за това са новопостриганите четци и певци. Той им пожела да имат усърден, целомъдрен и добър живот, да развиват своите таланти и да използват умно своето време в Семинарията, да станат добри християни.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function eregi_replace() in /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php:315 Stack trace: #0 [internal function]: LinkIndication->ParseLinks(Array) #1 /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php(115): preg_replace_callback('/<a (.*?)(href=...', Array, '\n\n<!DOCTYPE htm...') #2 [internal function]: LinkIndication->LinkIndicationMain('\n\n<!DOCTYPE htm...', 9) #3 /home/beeconti/public_html/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #4 /home/beeconti/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/beeconti/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/beeconti/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/beeconti/public_html/wp-includes/load.php(1124): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php on line 315