Home > Без категория > Престави се в Господа преподавателят Дарин Алексиев от Софийска духовна семинария

С прискърбие съобщаваме, че на 18-ти декември, след кратко боледуване, в Господа се престави нашият дългогодишен преподавател д-р Дарин Алексиев. От 2010 г. той преподава Догматика, Нравствено богословие и Инославни изповедания. Дарин Алексиев остави дълбока следа в историята на Семинарията като усърден учител, верен на Православното богословие писател и уважаван колега. Поколения семинаристи ще носят в сърцата си благодарна памет за преподавателя, разкрил им съкровищата на отеческата вяра. Бог да приеме душата на починалия Дарин в Своето вечно Царство.


Опелото ще бъде отслужено в понеделник, 20-ти декември от 14 ч. в храм св. Георги Победоносец на Петте кьошета (бул. Патриарх Евтимий 90)

БИОГРАФИЯ НА Д-Р ДАРИН АЛЕКСИЕВ

– преподавател по догматика, нравствено богословие и инославни изповедания.


Дарин Алексиев е роден през 1974 г. във Враца. През 1997 г. е завършил Богословския факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ през 1997 г.  с магистърска образователно-квалификационна степен „Теология“. През 2021 г.  защитава докторска степен по научната специалност „История на философията“, с работа посветена на онтологизирането на понятието София в руската религиозна философия. Д. Алексиев е изследовател, издател и редактор. Автор и редактор е на десетки богословски книги и множество богословски и философски статии. От 2010 г. е учител в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, а от 2014 г. преподава и в Пловдивската духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“.