Home > Без категория > Браницкият епископ Пахомий отслужи Велико повечерие с III-тата част на Покайния канон на св. Андрей Критски (Снимки и Видео)

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит на  9 март в храм „Св. Седмочисленици“ бе отслужено Велико повечерие с третата статия на Великия покаен канон на св. Андрей Критски от ректора на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ Браницкия епископ Пахомий. На богослужението присъстваха  учениците от Софийската духовна семинария и участваха като певци, иподякони и четци. Семинаристите от сборната певческа група пяха на левия клир под ръководството на учителя си г-н Тодор Костов, а на десния клир беше свещеническия хор с ръководител иконом Кирил Попов.  

Молитвено участие взеха Преосвещените епископи: Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Светия Синод на БПЦ и Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, и архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, както и други духовници от Софийска епархия.  

В проповедта си епископ Пахомий се обърна към християните и каза, че е необходимо в тези трудни времена да усилим нашия подвиг чрез покаяние, пост и молитва.

Цялото богослужение и проповед може да видите в клипа.

Снимки: Филип Васев, 10 кл.