fbpx
Home > Без категория > Пътепис от черноморския отдих на семинаристите

По покана на г-н Марио Захаринов, собственик на хотел „Casablanca“ в гр. Обзор, ние, учениците на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, осъществихме петдневна почивка на Черно море. Всички разходи по настаняването, храната и транспорта бяха благородно и щедро поети от нашия домакин, което направи възможно всички семинаристи да се включат в летуването.
На 31-ви май след учебните часове се отправихме на дългото пътуване. При пристигането си в хотела почувствахме гостоприемството ‒ бяхме посрещнати с питка, сол и мед. Още в първата вечер се запознахме с целия прекрасен комплекс на хотела, но не пропуснахме да идем и до морето. Първият ни ден в хотела започна с плуване, плаж и забавни игри с аниматори. На втория ден ‒ 2 юни, Възнесение Господне, отидохме на служба в китната църква на град Обзор „Св. Йоан Предтеча“, където бяхме поканени от отец Йордан да участваме в богослужението заедно с енориашите. След литургията продължихме с програмата си на плажа и басейна. По-късно всички посетихме Несебър ‒ разходихме се по живописните улички на Стария град, поклонихме се в много от средновековните църкви, като започнахме със старата митрополия „Света София“. Продължихме с храма, посветен на Възнесение Господне, и с църквата „Св. Стефан“, влязохме в Археологическия музей, след което имахме и свободно време.
На 3 юни се разделихме на две групи: част от нас отиде до Аквапарк Несебър, а другата ‒ в Историческия парк до Варна. Всички бяхме доволни и радостни от своя избор! В събота на 4 юни прекарахме целия ден в морето и басейна.
На 5 юни, неделя, след служба в храма на Обзор за последно се възползвахме от морето и басейна, а после се отправихме обратно към София.

Текст: Йоан-Петър Павлов 10 кл.

Снимки: Боян Александров, Йоан-Петър Павлов, Мариян Янчев


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function eregi_replace() in /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php:315 Stack trace: #0 [internal function]: LinkIndication->ParseLinks(Array) #1 /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php(115): preg_replace_callback('/<a (.*?)(href=...', Array, '\n\n<!DOCTYPE htm...') #2 [internal function]: LinkIndication->LinkIndicationMain('\n\n<!DOCTYPE htm...', 9) #3 /home/beeconti/public_html/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #4 /home/beeconti/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/beeconti/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/beeconti/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/beeconti/public_html/wp-includes/load.php(1124): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/beeconti/public_html/wp-content/plugins/link-indication/link-indication.php on line 315