Home > Без категория > Концертът на Софийската семинария в подкрепа на украинските деца се нареди сред най-знaчимите  църковни събития на  2022 г. 

Според традиционната новогодишна анкета, провеждана сред читателите на портала „Двери“, благотворителният концерт на Семинарията в подкрепа на украинските деца- бежанци, е сред най-значимите събития за изминалата година. 30 процента от гласувалите определят концерта като едно от  най-важните вътрешноцърковни събития, което  е част и от инициативите, солидаризиращи  Българската православна църква с пострадалите от войната в Украйна. 

Припомняме, че на 28-ми май в залата на НМА „Панчо Владигеров “ бе проведен благотворителен концерт под надслов „От деца за деца“. Със съдействието на ръководството на Музикалната академия в лицето на проф. Сава Димитров,  семинаристите изпълниха хорови и солови  църковни песнопения, народни песни, произведения за пиано и  стихотворения. Събраните на концерта средства бяха предадени на Българския червен кръст в подкрепа на образованието на украинските ученици в България.