Home > новини > Свещенослужители от Софийската духовна семинария благословиха началото на новата учебна година в Столичния инспекторат по образование

В първия учебен ден – 15 септември, по покана на г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образование – София град към Министерството на образованието, младежта и науката, и с благословението на Негово Високопреподобие архимандрит Сергий, ректор на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”, йеромонах Исаак и свещеник Божидар Маринов отслужиха водосвет в образователното ведомство за успех и благополучие през новата учебна година.

Чинопоследованието огласиха семинаристи под ръководството на преподавателя г-н Тодор Костов.

Църковното тържество завърши с многолетствие.

След това в конферентната зала на ведомството отците отправиха молитва за благословение на хляб и вино.

От имeто на отец-ректора архимандрит Сергий, йеромонах Исаак поздрави г-жа Ваня Кастрева и експертите, трудещи се на образователното поприще, като им благопожела много сили, здраве и успехи в полагането на общите усилия за образованието и възпитанието на децата на Отечеството ни.

От името на служителите на инспектората, г-жа Ваня Кастрева благодари за оказаното им за пореден път внимание от страна на Софийската духовна семинария. Тя подчерта, че за тях е от особено важно значение да започват своите дела с Божието благословение, за да имат успешна и ползотворна реализация.

По-късно, с участието и на главния секретар на Семинарията г-н Ангел Вангелов, бяха проведени разговори, отнасящи се до новите насоки и изисквания в сферата на образованието.

Текст: Мария Братинова
Снимки: ипод. Здравко Кънев