Home > новини > Открит урок по религия

Открит урок На 6 декември т. г., по случай празника на св. Николай Мерлекейски Чудотворец, в 20 ОУ „Тодор Минков”, гр. София, бе проведен открит урок от г-жа Руска Тошева, преподавател по Религия във 2-ри “в” клас. На урока, като гости присъстваха д-р Десислава Панайотова, член на Работната група по религиозно образование към Св. Синод на БПЦ – БП, г-жа Ирен Николова, главен експерт към Дирекция „Образование”, медийни представители.

Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” бе представена от ефимерия свещеник Божидар Маринов и семинаристи.
След урока о. Божидар поздрави малките ученици от името на Негово Светейшество патриарх Максим, както и от името на ректора на Семинарията ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев, като им пожела  Бог да ги закриля и напътства в учението, да изучават с любов Св. Писание и Предание на Църквата и да бъдат добри християни.

Към тяхната учителка и към директорката на училището,  той изказа изключителното си възхищение от работата им с децата и им пожела плодът на техния труд да бъде не само радостта, която виждат сега в лицата и сърцата им, а и благодарността на малчуганите след години, когато пораснат и се срещнат с тях и видят едни истински достойни Христови последователи.
Накрая о. Божидар подари на г-жа Тошева Библия от името на ректора на Семинарията и раздаде иконки за благословение на учениците и гостите.